Simone De Mey ontvangt cultuurprijs

Print
Sint-Amands - Simone De Mey-Lauwaert is de laureaat van de cultuurprijs 2006 van de gemeente Sint-Amands. Als voorzitter was ze jarenlang de drijvende kracht achter de gemeentelijke cultuurraad.
BR>
Zelf had ze al verscheidene jaren de winnaars van de cultuurprijs mogen bekendmaken. Maar het was voor Simone De Mey-Lauwaert een volslagen verrassing dat ze zaterdagavond zelf als laureate uit de bus kwam. Ze dankte erg ontroerd voor de hulde die haar te beurt viel. Ze betrok in die hulde ook wijlen haar echtgenoot Julien De Mey, de vertaler van Emile Verhaerens poëzie. Twintig jaar geleden kwam hij als VTB-reisgids op weg naar Moskou om het leven bij een ongeval. Julien De Mey zelf was trouwens postuum ook als laureaat voorgedragen. Simone De Mey-Lauwaert had graag samen met hem die prijs kunnen delen.

Nog een postuum genomineerde voor de prijs was wijlen Willy Boom. Hij was twintig jaar lang de onvermoeibare voorzitter van het Davidsfonds Mariekerke–Sint-Amands en lag aan de basis van diverse cultuurinitiatieven. Andere genomineerden waren Pol Brusselmans, de motor van toneelkring Thaleia, Ludo De Vogelaer van de lokale heemkundekring Heverstam, Gabriël Caluwaerts als duivel-doet-al in de Lippelose parochiezaal en ten slotte Simon Ielegems die de gemeente verrijkte met de 'Brocante dam' en muzikale paden. De prijs werd uitgereikt ter gelegenheid van de viering van tien jaar Dorpshuis De Leeuw.

TF

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio