Schenkers betalen studio's

Print
Berlaar - Het Iona-instituut heeft vijf extra verblijfplaatsen op het domein aan de Nieuwe Bevelsesteenweg in Kessel (Nijlen) gebouwd voor mensen met een mentale handicap. De langsverwachte studio's werden bijna volledig betaald met geld van schenkingen.
BR>
Iona is een zorginstelling in Kessel waar mentaal gehandicapte kinderen en volwassenen worden opgevangen. De vijf nieuwe studio's zijn zeer welkom. "We proberen onze bewoners zo zelfstandig mogelijk te laten leven. De studio's zijn aanleunwoningen, waarbij er veel minder begeleiding wordt geboden. De bewoners die het beste functioneren, krijgen er een plaatsje. Zo komen er weer plaatsen vrij in onze leefgroepen voor nieuwe mensen die veel meer zorg nodig hebben", legt directeur Piet Taghon uit.

Het instituut droomt al lang van de huisjes. "We willen ze al jaren, maar we hadden er het geld niet voor. We krijgen bijna geen subsidies voor deze studio's. Het grootste deel hebben we dus betaald met schenkingen. Jarenlang hebben we financiële steun gekregen van personen en verenigingen en dat levert nu dit mooie project op", zegt Taghon dankbaar.

De gebouwen worden begin juni officieel ingewijd tijdens een open dag.

Uitbreiding in Berlaar

Ook het project beschermd wonen van Iona wordt uitgebreid. "Beschermd wonen is nog een stapje verder dan de aanleunwoningen. Het gaat om drie personen die met een minieme begeleiding buiten de muren van onze instelling wonen. Ze wonen in een huis aan de Liersesteenweg in Berlaar en kunnen hun leven voor een groot stuk zelf inrichten. We breiden het project nu uit van drie naar vijf personen", kondigt directeur Taghon aan.

Bert PROVOOST

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio