Unizo bekritiseert bedrijfsbelasting

Print
Mechelen - De Mechelse afdeling van middenstandsvereniging Unizo kant zich tegen de hervorming van de belasting op de bedrijfsruimte die het Mechelse stadsbestuur onlangs heeft doorgevoerd. Ze volgt daarmee het voorbeeld van werkgeversorganisatie Voka.
BR>
Het stadsbestuur besliste onlangs de belasting op de bedrijfsruimte te hervormen. De belasting voor bedrijven tot 100 vierkante meter werd verminderd van 70 naar 50 euro. Maar grotere bedrijven moeten bovenop dat bedrag een toeslag betalen van 80 eurocent per vierkante meter boven die honderd vierkante meter.

"Het terugschroeven van de belasting voor bedrijven tot honderd vierkante meter is een goede zaak. Maar voor heel wat bedrijven resulteert de nieuwe berekeningswijze van de belasting in een aanzienlijke verhoging. Niet alleen moeten ze al sneller een toeslag betalen, die toeslag is ook opgetrokken van 60 naar 80 eurocent. Hier is dus een dubbele verhoging ingevoerd en dat vinden we onaanvaardbaar", zegt Mechels Unizo-voorzitter Wim Jorissen.

"We hopen op korte termijn met andere organisaties zoals Voka en VKW over deze belasting van gedachten te kunnen wisselen en samen in dialoog met het stadsbestuur te treden. Levert dat niets op, dan sluiten we verdere acties niet uit", besluit Wim Jorissen.

JVdPo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio