Florent bouwt kamers bij

Print
Lier - Hotel Florent op de hoek van de Florent Van Cauwenberghstraat en de Kapucijnenvest denkt aan uitbreiden. Schepen van Toerisme Guido Van den Bogaert (CD&V/N-VA) juicht het initiatief toe. "Lier telt nog altijd veel te weinig hotelkamers", zegt hij.
BR>
Hotel Florent opende in november 2004. Het hotel telt twaalf kamers en een suite. "Het hotel is bijna altijd volgeboekt met zakenmensen, zeker tijdens de week. Toeristen vallen dan helaas uit de boot. Daar willen we wat aan doen. Vandaar onze plannen om het hotel met een nieuwbouw met maximaal twaalf kamers uit te breiden. Dan zouden we ons ook op grotere groepen toeristen kunnen richten", zegt hoteluitbaatster Viviane Van Roosendael.

Schepen Guido Van den Bogaert is zeer blij met dit initiatief. "Het dagtoerisme draait in Lier al langer goed, maar de toeristen willen steeds vaker overnachten. Weekendtoeristen kunnen helaas niet allemaal in Lier terecht. De hotels Florent, Hof Van Aragon en Handelshof zitten altijd eivol. De bed & breakfasts (B&B) die zes Lierenaars aanbieden, zijn dan weer onvoldoende bekend", aldus de schepen.

"Alle initiatieven voor uitbreiding zijn daarom welkom. Want het feit dat te weinig toeristen kunnen blijven overnachten, heeft ook gevolgen voor de handelaars in Lier. Net zoals Mechelen, waar een groter aanbod aan hotelkamers een dynamiek heeft doen ontstaan, heeft Lier een groter potentieel. Maar als stad kunnen we dergelijke projecten alleen ondersteunen: het initiatief moet van de ondernemers zelf komen", benadrukt Guido van den Bogaert.

Chris VAN ROMPAEY

Info: 03-491.03.10, www.hotelflorent.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio