Buurt Torenstraat ontruimd na gaslek

Print
Willebroek - Bewoners van de Torenstraat en onmiddellijke omgeving moesten maandagmiddag gedurende een tweetal uren hun huis verlaten wegens een gaslek. De leerlingen van de Sancta Mariabasisschool werden naar huis gestuurd.
BR>
Brandweer en politie kregen omstreeks 11.30u de melding van het gaslek binnen. Tijdens werkzaamheden aan het fietspad hadden arbeiders in de Torenstraat de gasleiding geraakt. De hulpdiensten ontruimden de buurt en sloten de straat af. Het lek situeerde zich onder de rijbaan. "Omdat er een hevige uitstoot van gas was, moesten we met perslucht werken. Op die manier hebben we de leiding vrijgelegd om aan weerskanten van het lek ballonnen aan te brengen", zegt bevelhebber Pascal Saelens van de Willebroekse brandweer.

De bewoners van de straat moesten uit voorzorg hun woning verlaten. Heel wat leerlingen van de basisschool die net waren afgehaald door hun ouders, moesten in de namiddag niet meer terugkeren. De leerlingen die bleven eten en niet naar huis konden, werden opgevangen in sporthal De Schalk. Omstreeks 13.30u was de situatie weer genormaliseerd.

BaR

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio