Herrieschoppers onder vuur

Print
Beveren-Waas - Op risicovolle momenten komt er een identiteitscontrole aan de ingang van het recreatiebad in Beveren. Aan jongeren die op de zwarte lijst staan, kan op die manier de toegang worden geweigerd. Op de weg naar het bad voert de politie nultolerantie inzake overlast in. Het gemeentebestuur viseert hiermee de Marokkaanse jongeren uit het Antwerpse die voor heibel zorgen.
BR>
De maatregel komt er nadat tijdens de voorbije paasvakantie de situatie in het Beverse recreatiebad steeds meer uit de hand liep. Tijdens het laatste weekend was het hek helemaal van de dam. "Op zaterdag was zowat 80 procent van de bezoekers Marokkaanse jongens. Ze terroriseerden de rest van het publiek. Dat ging van handtastelijkheden tot eten in het zwembad en het achterlaten van etensresten. Steeds meer Beverenaars blijven hierdoor weg", schetst burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) de situatie.

Voortaan controleert iemand van een veiligheidsfirma de identiteit van al wie woensdagnamiddag, vrijdagavond, tijdens het weekend en tijdens schoolvakanties komt zwemmen. "Hij heeft daarbij een zwarte lijst ter beschikking van jongeren die in het verleden al buiten werden gezet. Een eerste keer geldt het toegangsverbod voor een maand, een tweede keer voor zes maanden en een derde keer definitief", voegt schepen van Sport Dirk Van Esbroeck (CD&V) eraan toe.

Tijdens de eerste controles laat het gemeentebestuur extra politie aanrukken. Er wordt ook gecontroleerd of de jongeren wel een zwembroek bij hebben. "Nu springen ze vaak het bad in met dezelfde short als waarmee ze op de bus zaten. Dat kan vanuit hygiënisch standpunt niet", merkt Van Esbroeck nog op.

Daarnaast gaat het gemeentebestuur de ouders en de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen contacteren. "We willen ook weten waarom ze tegenwoordig uitgerekend naar Beveren komen afgezakt, terwijl er toch ook in het Antwerpse zelf zwembaden voorhanden zijn", aldus nog burgemeester Van de Vijver.

Koen DEWANCKEL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio