Vrachtwagens doen hun intrede

Print
Beveren-Waas - De eerste vrachtwagens voor het grondverzet van de werf voor de Warandestraat verschenen maandag in het straatbeeld. Op een paar klachten over stof na verliep alles zonder problemen.
BR>
Het aantal vrachtwagens dat aarde afvoert, bleef tijdens de eerste dag beperkt tot tien per uur. "Dat gebeurde bij wijze van inloopperiode. De aannemer wilde nog testen hoe lang de ritten precies duren en waar er zich eventueel knelpunten voordoen", legt commissaris Marc De Jonghe van de Beverse politie uit.

Vandaag dinsdag wordt het aantal vrachtwagens opgevoerd. Daarbij wordt het uitkijken hoe dat tijdens de wekelijkse marktdag verloopt. Vanaf woensdag gaat het naar dertig tot veertig ladingen per uur. De politieagenten aan de toegang tot de werf hadden het maandag vooral druk met fietsers er op te wijzen dat ze de straat moeten oversteken om hun weg in de Kasteeldreef te vervolgen.

Doordat het de voorbije weken geen druppel regende, ligt het werfterrein er wat stoffig bij. Bij het uitrijden van de vrachtwagens waait een lichte stofwolk op. "We kregen wel al een paar klachten over stofhinder binnen. Dat kan in de toekomst worden opgelost door een benevelingsinstallatie. Die moet het stof stabiliseren zonder dat hierbij modder ontstaat. Dat soort zaken wordt besproken tijdens de minder-hindercommissie die regelmatig bijeenkomt", aldus nog commissaris De Jonghe.

"Pas vanaf woensdag draait alles op volle toeren. Toch verwacht ik niet echt problemen. In elk geval blijft ons permanent politietoezicht behouden."

KD
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio