Schepen achter draaitafel

Print
Lokeren - Vrijdag 27 april heeft vanaf 21u de Nacht van de Lokerse Jeugd plaats. Op de affiche staat ook dj Sabine en dat is schepen van Jeugd Sabine Van Rysselberghe (Open Vld).
BR>
Vrijdagnacht sluiten de twee jeugdhuizen de deuren om samen met de jeugdbewegingen, de jeugddienst en de niet-georganiseerde jongeren te feesten. Het is de zesde keer dat de Nacht van de Lokerse Jeugd plaats heeft en het zal de laatste keer in zaal 't Magazyn zijn. De tent is verkocht en niemand weet wat de nieuwe bestemming wordt, op 23 juni heeft er de laatste activiteit plaats en ook die inhoud is een geheim.

"We hebben met de parochiale vzw al een overeenkomst afgesloten zodat in de zaal Heirbrug meer fuiven kunnen plaatsvinden. Ook met dancing The New President zijn afspraken gemaakt, jeugdbewegingen krijgen een voordeeltarief om er op vrijdagavond een fuif te organiseren", maakt fuifambtenaar Angelo De Martelaere duidelijk dat er al alternatieven zijn als 't Magazyn sluit.

"Behalve uit de bol gaan heeft de Nacht van de Lokerse Jeugd nog een ander doel: wijzen op het recht op veilig fuiven. Beschouw de fuif gerust als een schoolvoorbeeld hoe het moet. De verscheidene verenigingen kunnen er informatie uitwisselen om hun eigen activiteiten veiliger te laten verlopen", stelt De Martelaere.

De nieuwe schepen van Jeugd Sabine Van Rysselberghe steunt het initiatief volop en zal zelf achter de draaitafel staan. "Ik draai af en toe op een verjaardagsfuif. Helemaal nieuw is het niet voor mij, maar dit is wel veel grootser natuurlijk."

Andere namen op de affiche zijn: Lady Vortex, Caramassive-D-Fenol & Out of Order, Gerrit Kerremans, Killiman & Jaro, Canibass, Dubsound en Lenny Lovelace. Voorts staan tien pc's klaar om het spel Counterstrike te spelen, op drie grote schermen worden animaties en spectaculaire sportmontages geprojecteerd en er zal zelfs vuurwerk zijn.

De fuivende jeugd kan de fiets veilig achter laten in een bewaakte stalling en het VTI is aanwezig met een BOB-campagne.

Dirk VAN REUSEL

Meer info bij fuifambtenaar Angelo op het nummer 09-340.95.35 of via elektronische post: angelo.de.martelaere@lokeren.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio