"Maak van Mortsel geen Bokrijk"

Print
Mortsel - Open Vld-raadslid Jos Weckhuysen lijkt weer de oude. Amper hersteld van een aanslepende hartkwaal haalt hij fors uit naar het beleidsplan. Zwart schaap blijft volgens hem de stilstaande mobiliteit in Mortsel.
BR>
Weckhuysen stelt dat het stadsbestuur in het beleidsdocument tussen de lijntjes toegeeft dat het in de volgende legislatuur wil oplossen wat het zelf de voorbije zes jaar verknoeid heeft. "Bovendien heeft het plan geen ziel. Het is een opsomming van uitgaven. Waarvan een groot deel niet met de zin van de inwoners."

Het raadslid meent dat heel wat van de beleidsintenties – van de uitbreiding van de kinderopvang tot het veilig verbinden van speelplekken – een maat voor niets zijn door de stilstaande mobiliteit. "Het bestuur is tegen de inplanting van een bedrijvenzone op het luchthavencentrum omdat het verkeer zou toenemen. Maar op diezelfde plaats zou een sportlandschap met eenzelfde invloed op het verkeer wel kunnen. Redelijk contradictorisch, niet?"

Weckhuysen uit tegelijk zijn bedenkingen over de plannen rond senioren. "De aanleg van straten en pleinen is van groot belang voor oudere senioren en personen met een handicap. Hier wordt een open deur ingetrapt. Al jaren is het voetpad van de Krijgsbaan levensgevaarlijk voor rolstoelgebruikers, maar het bestuur doet er niets aan." De conclusie lijkt klaar en duidelijk: "In deze nota wordt uitdrukkelijk toegegeven dat er heel wat schort aan de veiligheid en de mobiliteit in Mortsel. Omdat het bestuur dat wil oplossen door het verkeer zoveel mogelijk uit Mortsel te bannen, vrezen wij echter dat het van Mortsel het Bokrijk van Antwerpen wil maken."

SSl
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio