VLD protesteert tegen kosten van 1.000 Zonnen & Garnalen

Print
Zandhoven - Zandhoven zal op 10 juni als gastgemeente voor 1.000 Zonnen & Garnalen optreden maar dat is tegen de zin van de VLD. De twee liberale gemeenteraadsleden stemden tegen tijdens de jongste gemeenteraadszitting, Groen! onthield zich.
BR>
"Wij moeten 10.000 euro exclusief BTW betalen om het fiets- en wandelevenement te ontvangen. Dat is te veel. Bovendien: waar stoppen die kosten? Want de gemeente moet van de VRT ook zelf voor seingevers zorgen. De meerwaarde voor onze middenstanders lijkt mij minimaal, vermits de VRT zélf zijn catering meebrengt", vond Guy Guybrechts (VLD). "Laat ons hopen dat er geen politicus als BV die fietskaravaan gaat leiden, anders wordt het helemaal te maf op een verkiezingsdag."

Ook Groen! had zo zijn reserves. "De VRT draait al dankzij ons belastinggeld. Voor 1.000 Zonnen & Garnalen vragen ze nog eens 10.000 euro. Als burger betalen wij dus dubbel." De CD&V-meerderheid bleef erbij dat de kosten verantwoord zijn, dankzij de grote promotionele en toeristische uitstraling.

KMa
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio