Jongeren willen meer sporten

Print
Kalmthout - De Kalmthoutse jeugddienst peilde ter voorbereiding van het jeugdwerkbeleidsplan bij 500 jongeren naar hun wensen. Uit de rondvraag blijkt dat de jongeren nog meer sport en cultuur willen.
BR>
"Onder het motto 'win een cinematicket voor uw mening' vulden bijna 500 jongeren tussen 9 en 30 jaar onze vragenlijst in", vertelt jeugdconsulent Stefan Beyers, "Verdeeld in drie categoriën - kinderen, tieners en jongeren – peilden we hoe zij zich vandaag voelen in Kalmthout en wat zij in de toekomst anders willen zien. Onder alle deelnemers belonen we per leeftijdsgroep vijf personen met een cinematicket voor hun medewerking."

"Uit de enquête blijkt dat de jongeren tevreden zijn, maar het kan altijd beter", beseft burgemeester en schepen van jeugd Lukas Jacobs (CD&V), "Zo komt duidelijk naar voor dat er behoefte is aan meer aanbod én infrastructuur zowel voor sport als cultuur. Jongeren liggen ook wakker van veiligheid, niet alleen in het verkeer, maar ook op speelruimtes."

Stefan Beyers: "We onderzoeken ook of het mogelijk is om gelinkt aan de gemeentelijke website een nieuwe webstek te maken waar we info op maat van de jeugd kunnen verspreiden. De verenigingen willen ook het aanbod van de uitleendienst uitgebreid zien met bijvoorbeeld audiovisueel materiaal."

SdK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio