Senioren vertellen kinderen over de oorlog

Print
Brecht - Ouderen vertellen kinderen over hun eigen oorlogservaringen. Met dat project treden de Brechtse seniorenraad en dienstencentrum Het Sluisken naar buiten. Het leverde een subsidie op van de Koning Boudewijnstichting.
BR>
Onder het motto Oorlog in ons dorp bezoeken zowat 300 kinderen van de Brechtse scholen dienstencentrum Het Sluisken om er kennis te maken met het oorlogsverleden in eigen dorp. Bij dit project staat de interactie tussen generaties centraal.

Centrumleider Paul Driesen vertelt: "Het is de bedoeling dat ouderen, vanuit hun eigen ervaringen als kind in de Tweede Wereldoorlog, hun relaas doorgeven aan de jongelui van nu. De verhalen worden tegen de achtergrond geplaatst van de Oorlog 1940-45 in het algemeen en tegen die van de plaatselijke situatie in Brecht in het bijzonder. Samen met verzamelaar Wally Schoofs bouwden we een kleine tentoonstelling op met voorwerpen en foto’s uit die periode. Een tiental bejaarden is bereid over de oorlog te komen vertellen."

De voorstellingen worden gegeven op de volgende data: 24 en 26 april, en 3, 8, 10, 15 en 22 mei. Het programma start telkens om 9.15u met een film. Om 9.30u wordt de expo bezocht en toegelicht en om 10.15u volgt het vertelmoment. De voormiddag wordt om 11.30u afgesloten met een drankje. Op een ander tijdstip wordt het monument van de gesneuvelden bezocht.

JVs

Het Sluisken, Gasthuisstraat 11, Brecht-centrum (03-330.11.44).
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio