Maak uw zwembad veiliger

Maak uw zwembad veiliger

Maak uw zwembad veiliger

Print
De verdrinking van een peuter van vijftien maanden in een tuinvijvertje in Dendermonde roept weer vragen op over de beveiliging. Door het groeiend aantal zwembaden en vijvers is verdrinking doodsoorzaak nummer drie in Vlaanderen bij kinderen. Peuters en kleuters tot vier jaar lopen het meeste risico. Zelfs vanuit de sector komt nu de vraag om van de zwembadbeveiliging die in Frankrijk verplicht is, de Europese norm te maken.
BR>
Wat kunt u doen om drama's zoals dit te voorkomen?

* Omheining en hekwerk:
De omheining moet minstens 1,10 meter hoog zijn. De verticale spijlen mogen niet verder dan 7 centimeter van elkaar verwijderd zijn.
Prijs: 200 euro

* Beloopbaar roldek
Tegenwoordig ook al warmtecapterend. Verzeker u wel van een kwaliteitsroldek, want anders bestaat toch nog het gevaar van erdoor te zakken.
Prijs: 5.500 euro

* Alarmsysteem
Uit het apparaat hangt een slurf in het water waarin een ontvanger zit die door middel van de drukverandering in het water constateert dat er een lichaam in het water is gevallen. Het bekendste is de Aquapremium.
Prijs: 750 euro

* Infraroodstralen
Op iedere hoek van het zwembadterras staat een paaltje van ongeveer 60 centimeter hoog en tussen de paaltjes bevindt zich dit infrarood netwerk.Wanneer daar iets doorheen komt, treedt het alarm in werking.
Prijs: minimum 3.000 euro

* Overkapping
Een voordeel is dat u dan langer kunt genieten van uw (warmere) zwembad. Daar staat tegenover: het kostenaspect en het uitzicht.
Prijs: minimum 5.000 euro

* Polsalarm kind
De Safety Turtle is een kindvriendelijke polsarmband. Een luid alarm klinkt als het kind in het water springt of valt.
Prijs: 250 euro
MEEST RECENT