Astridplein op maat van fietsers en voetgangers

Astridplein op maat van fietsers en voetgangers

Astridplein op maat van fietsers en voetgangers

Print
Antwerpen - Minister Kris Peeters (CD&V) besliste maandag om, samen met de stad Antwerpen, 700.000 euro extra te investeren in het Koningin Astridplein en omgeving.
BR>
Vooral de veiligheid van fietsers en voetgangers moet beter. Dus komen er maatregelen voor stappers, trappers, openbaar vervoer en automobilisten.

Voor het Astrid Park Plaza Hotel was het drummen voor een plaatsje. Niet dat een stuk hotel wordt opgegeven,nee. Wel verdwijnt de afslagstrook van het Koningin Astridplein naar de Van Schoonhovenstraat voor het verkeer dat uit de stad komt.

Zo komt er ruimte vrij voor de fiets- en voetgangerszone. Voor het hotel wordt dat tot 4,3 meter zodat voetgangers, fietsers en premetrogebruikers er elkaar niet meer moeten verdringen. Het zebrapad Van Wesenbekestraat-Koningin Astridplein wordt verlegd naar de andere kant van de Van Wesenbekestraat, of van de kant Panos naar Aquatopia.

”Zo kan de voetganger aankomende trams beter opmerken”, stelt de minister. Op dit gevaarlijke zebrapad werd op 28 december vorig jaar een vrouw overreden.

Van het Astridplein tot het kruispunt Anneessensstraat- Van Stralenstraat wordt het trottoir waar mogelijk verbreed en zal graniet betontegels vervangen. Aan kruispunten krijgt het trottoir veilige uitstulpingen. Het fietspad verschuift tot tegen de weg.

Zebrapaden tussen tramsporen worden weggevaagd omdat ze een vals gevoel van veiligheid geven,want een voetganger heeft nooit voorrang op een tram, zelfs niet op een zebrapad. Het dwarsen van de trambanen wordt ondersteund door voetgangerslichten.

Om willekeurig oversteken tegen te gaan kreeg de Gemeentestraat al een groenscherm tussen Van Ertbornstraat-Osytraat en Breydelstraat-Van Arteveldestraat. Het daaropvolgende deel, tot aan het Koningin Astridplein, volgt. De Gemeentestraat krijgt nieuwe verlichting en op het kruispunt Gemeentestraat- Breydelstraat komen er verkeerslichten.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio