Onderhoud van de grasmachine

Onderhoud van de grasmachine

Onderhoud van de grasmachine

Print
Een grasmachine kost veel geld en is niet te missen om ons gazon mooi te houden. Daarom is het ook belangrijk dat we er goed zorg voor dragen en het regelmatig onderhouden. Ook in de winter opbergen is essentieel. Wij geven u enkele tips om uw grasmachine tip top in orde te houden.
BR>
* zuiver maken: na ieder gebruik zorgt u best dat alle gras verwijderd is. Gras bevat namelijk agressieve zuren die de grasmachine kunnen aantasten.
* olie verversen: om de 20 à 25 uren moet de olie ververst worden. Natuurlijk is het ook aangeraden om het oliepeil te controleren voor iedere maaibeurt.
* Benzine: gebruik nooit oude benzine. Loodvrije benzine reageert met de zuurstof uit de lucht en ondergaat binnen de 4 à 8 weken een ontbindingsproces. Tank dus liefst met kleine hoeveelheden in een zuivere kan.
* Luchtfilter: door een vuile en niet onderhouden luchtfilter verliest de motor vermogen. Hij gaat dan sterk roken en de bougie slaat zwart aan. Papieren luchtfilters verdragen ook geen vocht. Denk hieraan als u de grasmaaier met water wast.
* Messen De messen moeten minstens één tot twee keer per jaar geslepen worden. Zoniet wordt het gras afgeklopt en krijgt u bruine puntjes aan het uiteinde van de grasspriet. Het mes moet ook uitgebalanceerd worden. Trillende messen zorgen immers voor meer slijtage aan de motor.
* Opbergen U kunt best alle bewegende delen oliën voor u de machine voor langere tijd opbergt. Koude tijdens de winter is niet schadelijk voor de grasmaaier, maar de vochtigheid wel dus dek hem goed af.
Nu in het nieuws