Vakbonden Quinn Grobbendonk eisen verlaging brugpensioenregeling

De vakbonden en werknemers van het gedupeerde Quinn uit Grobbendonk willen bij minister van Tewerkstelling Peter Van Velthoven (sp.a) pleiten voor een verlaging van de toegelaten leeftijd om op brugpensioen te gaan.

Belga

Bij de radiatorenfabrikant staan 140 jobs op de helling. De helft van de bedreigde werknemers is ouder dan 50 jaar. Kunnen die mensen geen nieuwe job vinden, willen de bonden dat ze op 50 jaar op pensioen kunnen gaan.

Woensdag zaten de vakbonden van Quinn op het stadhuis van Herentals samen met een aantal lokale Kempense politici. Onder hen onder meer volksvertegenwoordigers Martine Taelman en Servais Verherstraten. Zij zouden zich mee willen engageren om het Quinn-dossier te bepleiten bij hun Brusselse collega's.

Einde maart werd bekendgemaakt dat de fabriek in Grobbendonk dicht moet.

Onterecht en uit winstbejag, vinden de bonden. De productie zou verhuizen naar een nieuwe site in Groot-Brittanië, ten koste van die in Grobbendonk.

Woensdagmorgen hielden zowat 150 personeelsleden en sympathisanten van het bedrijf nog een protestmars van "verontwaardiging". Die vertrok aan de fabriekspoorten op de Industrieweg in Grobbendonk en ging richting Herentals, zowat acht kilometer verder. In de optocht werden onder meer spandoeken, opgeknoopte poppen en zelfs een doodskist meegedragen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio