Ook Proseat (Recticel) Hulshout tijdelijk werkloos

Door de staking bij de Opel-vestiging in Antwerpen is ook bij de Hulshoutse schuimrubberproducent Proseat woensdagnamiddag niet gewerkt. Proseat wordt niet enkel getroffen door de problemen bij Opel, het bedrijf lijdt ook onder de staking bij autofabrikant Ford Genk.

Proseat levert zetelkussens aan de Kempense zetelbouwer Johnson Controls in Geel. Die levert op zijn beurt dan weer Astra-zetels aan Opel Antwerpen. Het bedrijf produceert dan ook nog eens voor een Lierse toeleverancier van Ford Genk, waardoor 40 arbeiders van de late ploeg bij Proseat woensdag om 14.00 uur niet aan de slag konden.

Die tijdelijke werkloosheid werd ook voor de 20 arbeiders van de nachtploeg ingevoerd. Normaal zouden die om 22.00 uur moeten beginnen.

Morgen/woensdagochtend wordt voorlopig ook geen heropstart van de productielijn en dus een ochtendploeg verwacht. Afhankelijk van de situatie in Antwerpen en Genk kan beslist worden of de werkzaamheden hervat kunnen worden. Bij Proseat werken in totaal, arbeiders en bedienden samen, een 150-tal krachten.

Onlangs werd de sluiting van de Wetterse afdeling van Proseat aangekondigd. Een reorganisatie zou de activiteiten in België moeten samenvoegen in de fabriek in Hulshout.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio