Woensdag geen activiteit meer bij Johnson Controls in Geel

Bij zetelbouwer Johnson Controls in Geel wordt woensdag niet meer gewerkt. Dat heeft de directie woensdagnamiddag officieel aan de 120 arbeiders van de middagploeg laten weten. Al zeker tot 22 uur zullen er woensdag geen Astra-zetels van de band rollen.

Belga

Het definitieve uitblijven van de zetelproductie voor de Opel Astra is een gevolg van de onduidelijke werksituatie in de Opel-vestiging in Antwerpen. Daar blijft het woensdagnamiddag afwachten of er nog een werkhervatting zal gebeuren.

Normaal gezien moesten in Geel zowat 120 arbeiders om 14 uur aan de slag gaan, maar geen autoproductie in Antwerpen betekent geen nood aan zetels die in Geel just-in-time gemaakt worden. Woensdagochtend gingen de 120 arbeiders van de ochtendploeg ook niet aan het werk. De ochtendploeg van Opel in Antwerpen had dat immers ook niet gedaan.

Nachtproductie is er in Geel niet. Of er donderdagochtend om 6 uur gewerkt wel zal worden, is weer afwachten. "De directie volgt de situatie in Antwerpen op de voet. Vanaf 23 uur zouden de arbeiders woensdagavond te weten kunnen komen of ze al dan niet verwacht worden donderdag", reageert Roger Dessers (ABVV).

Morgen/donderdag gaat eveneens een ondernemingsraad door bij Johnson. Mogelijk zullen de bonden daar al wat antwoorden krijgen rond het verlies aan tewerkstelling.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio