Olifant Alexander vernielt meteen poort Zoo

Olifant Alexander vernielt meteen poort Zoo

Olifant Alexander vernielt meteen poort Zoo

Print
Antwerpen - De lang verwachte kennismaking tussen de Aziatische mannetjesolifant Alexander en de drie vrouwtjesolifanten in de Zoo van Antwerpen heeft woensdag iets langer dan gepland op zich laten wachten.
Alexander arriveerde dinsdag vanuit de Zoo van Rotterdam in het kader van een internationaal kweekprogramma.

Toen hij woensdag voor het eerst buitenkwam, vernielde hij met zijn vijftien ton een poort van het olifantenverblijf. Voor hij met de drie vrouwen kon kennismaken, moesten herstellingswerken worden uitgevoerd. Twee uur langer dan voorzien moest Alexander op zijn slagtanden bijten.

Een deur van de binnenstal van de Egyptische Olifantentempel hing uit haar hengsels. Daardoor schoof ze niet meer naar boven en moest het euvel met laswerk verholpen worden.

De uiteindelijke kennismaking met het nieuwe lid van de olifantenfamilie verliep ietwat stroef. De vrouwtjes hadden niet meteen een boodschap aan de aanwezigheid van Alexander en reageerden wat angstig. Mogelijk had het grote aantal aan toeschouwers langs de hekken van het olifantenverblijf ook iets te maken met hun schuchter gedrag.

Of Alexander de komende dagen of weken één van de vrouwtjes kan bevruchten, valt af te wachten. Een olifantendracht duurt gemiddeld 22 maanden. Ten vroegste in februari 2009 zou een nieuwe spruit de familie dus kunnen vervoegen. Volgens de voorlopige planning zou Alexander tot september in Antwerpen blijven.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio