Willockx verbiedt autocross 15 april in Sint-Niklaas

Willockx verbiedt autocross 15 april in Sint-Niklaas

Willockx verbiedt autocross 15 april in Sint-Niklaas

Print
Sint-Niklaas - De autocross georganiseerd door de Vlaamse Rodeo-Crossbond van België, die gepland was voor zondag 15 april in Sint-Niklaas, gaat niet door. Burgemeester Freddy Willockx heeft de autocross verboden.
"Aanvankelijk was het stadsbestuur, te goeder trouw maar op basis van onvolledige informatie, van mening dat de autocross niet kon worden verboden, " aldus Willockx.

Maar na een meer grondige studie door de milieudienst is echter gebleken dat de cross in strijd is met de Vlarem II-wetgeving. Die bepaalt dat het verboden is een autocross te organiseren op een afstand van 350 meter of minder van een gebied voor verblijfsrecreatie.

De omloop waarop men de autocrosswedstrijd wilde organiseren, bevindt zich in de Kouterstraat op slechts 125 meter van een gebied voor verblijfsrecreatie.

Burgemeester Willockx heeft woensdag de organisator van de autocross ontboden voor een hoorzitting en besloten de cross te verbieden. De organisator legt zich neer bij de beslissing en heeft beloofd mee te werken.

De politie zal zondag aanwezig zijn in de Kouterstraat om mogelijke overlast te beperken en om deelnemers of bezoekers die toch zouden opdagen van de beslissing op de hoogte te brengen.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio