Spinningmarathon tegen darmkanker op 5 mei in Antwerpse Waagnatie

Spinningmarathon tegen darmkanker op 5 mei in Antwerpse Waagnatie

Spinningmarathon tegen darmkanker op 5 mei in Antwerpse Waagnatie

Print
Antwerpen - Op zaterdag 5 mei vindt in de Antwerpse Waagnatie, een grote industriële loods langs de Schelde, een van de grootste indoor cycling happenings van Europa plaats.
Het evenement, waarbij duizenden sportievelingen op de fiets stappen, wordt georganiseerd ten voordele van fapa, een vzw die zich inzet voor betere preventie, onderzoek en begeleiding bij Familiale Adenomateuze Polypose.

Dat is een erfelijke aandoening die voornamelijk de dikke darm aantast, namelijk het colon en het rectum. Mensen met deze aandoening ontwikkelen op jonge leeftijd honderden tot duizenden poliepen in de dikke darm. In deze poliepen ontstaat kanker.

Op opzwepende muziekbeats van een dj en een percussiegroep zullen zesduizend mensen 12 uur lang 500 fietsen draaiende houden. De deelnemers worden begeleid door professionele spinning-lesgevers en tal van BV's.

Zo zullen onder meer sportjournalist Robin Janssens en de Antwerpse schepenen Philip Heylen (CD&V) en Ludo Van Campenhout (Open Vld) al fietsend een steentje bijdragen aan het goede doel.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio