Gas geven met de duim

Print

Gas geven met de duim

Racegames op PS3 strelen het oog, maar zijn nog niet vernieuwend

‘MotorStorm’, ‘Formula One Championship’, ‘Ridge Racer 7’ en een gratis demo van ‘Gran Turismo HD’. Aan racegames geen gebrek op de PlayStation 3. Een testrit met de titels die nu voor de PlayStation 3 beschikbaar zijn leert ons dat racen in hoge definitie uw ogen bijna uit hun kassen laat ploppen, maar dat er op vlak van gameplay en spelplezier voorlopig weinig vernieuwend is.

BR>

MotorStorm


‘MotorStorm’ is een waanzinnige game, laat daar geen twijfel over bestaan. De actie is hels, zeker wanneer u met veertien voertuigen knokt om de ideale racelijn terwijl links en rechts steile afgronden wachten. Het feit dat u uw boost moet doseren om uw motor niet op te blazen, maakt de game extra nerveus.
Motards kunnen anderen van hun motor of quad meppen, of andere deelnemers uitdagen middels obscene gebaren. Heel leuk, vooral wanneer u deze game online speelt met vrienden. Grafisch is dit een pareltje, met pietluttige details die de game af maken zoals bewegende ophangingen, spectaculaire explosies en rookeffecten.
In singleplayer valt ‘MotorStorm’ wat tegen. Het klinkt vreemd met zoveel voertuigen en circuits, maar er zit weinig variatie in. En naarmate u vordert in het spel, kan één stuurfout genoeg zijn om de kwalificatie te mislopen. Beetje frustrerend.Gran Turismo Concept HD


PS3-bezitters kunnen de demo ‘Gran Turismo HD Concept’ gratis downloaden. Dat is inmiddels al meer dan 300.000 keer gebeurd. Ontwikkelaar Polyphony Digital geeft alvast een knap visitekaartje af: ‘Gran Turismo’ is klaar voor het HD-tijdperk, zoveel is zeker. De demo telt tien wagens en één, redelijk technisch, circuit in het Duitse gebergte. Na het racen kunt u meteen zien hoe goed u het doet op de wereldranglijst.
Opvalllend is dat Ferrari voor het eerst opduikt in een GT-game. Nog mooiere graphics, online functies en wagens waar de fans al jaren om smeekten, dat belooft. Maar vreemd genoeg is er nog steeds geen schade en moet u nog altijd gas geven met uw duim (Xknop) in plaats van de vernieuwde schouderknoppen.Formula One Championship Edition


De officiële F1-game voor de PS3 blinkt uit op alle vlakken. De officiële goedkeuring van Bernie Ecclestone betekende dat de makers alle hulp kregen van teams en circuits. Kwestie van alle puntjes op de i te kunnen zetten. Vanzelfsprekend is dit de mooiste F1-game die tot nu toe gemaakt werd, de kracht van een next-gan console maakt dingen mogelijk die vroeger ondenkbaar waren. Denk maar aan de dansende regendruppels op uw vizier of het feit dat een auto bijna onbestuurbaar wordt als hij over gras rijdt.
Ook goed is dat iedereen plezier beleeft aan deze game. Beginners kunnen dankzij een heleboel hulpmiddeltjes (stuurcorrectie en zo) gemakkelijk op de baan blijven. Geoefende gamers zetten die snufjes af en krijgen daardoor meer controle over hun bolide. Ook leuk: de minigames in de pits als u de banden moet vervangen.Ridge Racer 7


U wilt racen, maar u neemt het niet zo nauw met de wetten van de fysica en aërodynamica? Dan is ‘Ridge Racer’ voor u wellicht geen onbekende meer. In het zevende deel van deze arcaderacer (een van de weinige lanceringsgames die Full HD ondersteunt) is het driften wat de klok slaat. concreet: tegen 300 km/u richting bocht scheuren en vervolgens het stuur omgooien.
Wie het driften niet beheerst, zal waarschijnlijk geen enkele race kunnen winnen. Dat, in combinatie met slipstreamen, is het enige nieuwe aan de gameplay. Toegegeven, u hebt duizenden mogelijkheden om de racewagens te tunen - zowel de carrosserie als onder de motorkap - maar het feit dat u in ‘Ridge Racer’ fictieve wagens opsiert, neemt al veel van de charme weg. Kortom, een sequel van het zevende knoopsgat, maar wel een in een heel erg mooi jasje.

Nu in het nieuws