Nog geen beslissing over werkhervatting Splichal

Print
Turnhout - Het personeel van bijbelproducent Splichal in Turnhout is woensdagochtend tijdens een personeelsvergadering nog niet tot een definitieve beslissing gekomen rond eventuele werkhervatting.
De bonden zitten sinds 9 uur weer rond de tafel met de directie. Moest er woensdag weer gewerkt worden, zal dat volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront de volgende dagen zeker nog gepaard gaan met prikacties.

Het bedrijf aan de Apostoliekenstraat verkeert al maanden in onzekerheid, omtrent beschikbare budgetten, over de grootte van het personeelsbestand en wie er al dan niet mag blijven, nadat enkele maanden geleden bekend raakte dat Splichal zou opgaan in zusterbedrijf Proost aan de Everdongenlaan in Turnhout.

De ochtendploeg legde daarom dinsdagnamiddag vroegtijdig en spontaan het werk neer uit protest tegen het uitblijven van sluitende antwoorden van de Franse moederholding. De middag- en avondploeg gingen vervolgens niet aan het werk.

Om 8 uur woensdagochtend hadden bonden en personeel een onderhoud. De bonden koppelden de suggesties van het overleg met de lokale Turnhoutse directie van dinsdagavond terug naar het personeel. Dat kon nog geen definitieve beslissing nemen over werkhervatting, maar blijft op zo kort mogelijke termijn duidelijkheid eisen.
De bonden beslisten daarop weer naar de directie te trekken met de grieven van het personeel. Dat onderhoud zou in de loop van de dag uitsluitstel moeten geven over het opschorten van de staking.

In afwachting wordt er bij Splichal woensdag nog steeds niet gewerkt. Bij Splichal zijn normaal een zeventigtal mensen actief.

Splichal drukt voornamelijk bijbels en gebedsboeken en is erg actief op de Amerikaanse markt. Het bedrijf lijdt onder concurrentie vanuit China en de zwakke dollar.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio