Antwerpenaar zwaargewond bij val tussen trein en perron

Print
Antwerpen - Bij een ongeval in het centraal station van Mechelen is een 31-jarige man uit Antwerpen dinsdagavond zwaargewond geraakt. Toen de trein van Jambes naar Essen het station binnenreed, klampte het slachtoffer zich vast aan de deuren en struikelde.
BR>
Rond 16.52u kwam de trein uit Jambes op perron 7 in Mechelen-centraal aan. De Antwerpenaar liep parallel met de trein mee en greep naar de deuren. Bij dat manoeuvre verloor de man zijn evenwicht en sukkelde hij tussen de rijdende trein en het perron. "Waarom de man dat ondoordachte manoeuvre heeft gedaan, is ons nog niet duidelijk. Dat zal moeten blijken uit zijn verklaring", zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel, de maatschappij die het spoorwegnet in ons land beheert. "Met de trein of de spoorinfrastructuur was er in elk geval niks mis."

De Antwerpenaar liep bij het ongeval zware verwondingen op aan het rechterbeen, maar hij verkeert niet in levensgevaar. Werknemers van het spoor en de brandweer van Mechelen konden het slachtoffer snel bevrijden. Een medisch team van het nabijgelegen Sint-Maartenziekenhuis diende hem de eerste zorgen toe. Het was wel even wachten op een ziekenwagen. De twee Mechelse ambulances hadden al andere opdrachten en het hulpcentrum 100 moest er eentje sturen van het Imeldaziekenhuis uit Bonheiden. Rond 17.30u kon het slachtoffer worden overgebracht naar het ziekenhuis. De reizigers van de trein Jambes-Essen konden overstappen op een andere trein richting Antwerpen. Drie treinen liepen vijf tot tien minuten vertraging op.

SVH

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio