Heraanleg Sint-Katelijnevest gestart

Print
Antwerpen - Zeven weken later dan gepland - een partij graniet uit China liet op zich wachten - is dinsdag dan toch de heraanleg van de Sint-Katelijnevest gestart. Binnenkort kijken de handelaars dus aan tegen bergen zand, stapels kasseien en lawaaierige bulldozers. "Maar daarna hebben we wel een pracht van een straat", zeggen de positivo's onder hen.
BR>
Dinsdagochtend waren ze daar: de eerste werklieden voor de heraanleg van de Sint-Katelijnevest. Zeven weken te laat, maar dat was hun schuld niet. Een partij Chinese graniet werd te laat geleverd en dus werd de hele werkplanning uitgesteld. De arbeiders die nu aan het werk zijn, vernieuwen de nutsleidingen in de straat. Rond 23 april moeten ze klaar zijn en kan met de echte heraanleg van de Sint-Katelijnevest worden gestart. Of de Sint-Katelijnevest eenrichtingsverkeer krijgt, daarover zijn het district en de het stadsbestuur het intussen nog niet eens. Maar de heraanleg is zo uitgewerkt, dat een eventuele verkeerswijziging later nog kan.

De Sint-Katelijnevest vormt nog maar de eerste fase van een groter heraanlegplan. Daarna worden ook de Minderbroedersrui (fase twee) en de Sint-Paulusstraat (fase drie) aangepakt. Alledrie de straten krijgen dezelfde platte kasseien die ook op de pas vernieuwde Sint-Paulusplaats werden gelegd.

Eén nieuwe, frisse look voor de hele verkeersas, dus. Op de rijbaan krijgen de fietsers een vlakke natuursteen die links en rechts van de tramsporen wordt gelegd. De voetgangers krijgen een breder trottoir. Er worden flink wat parkeerplaatsen geschrapt, maar in de plaats komen meer laad- en loszones voor klanten en handelaars. In oktober moeten de Sint-Katelijnevest, Minderbroedersrui en Sint-Paulusplaats klaar zijn.

Bénédicte VAN PAESCHEN
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio