Leer filmen en monteren met VideAntz

Print
Antwerpen - Jongeren die geïnteresseerd zijn in visuele media, kunnen voortaan terecht in jeugdhuis Kavka. Het nieuwe project kreeg de naam VideAntz en ontstond uit een samenwerking van de jeugddienst district Antwerpen, Yepp Antwerpen, Piazza dell’ Arte, Flying Carpet en Kavka.
BR>
Filmen en monteren, vanaf nu kunnen jongeren ouder dan zestien jaar het allemaal gratis leren dankzij VideAntz. In jeugdhuis Kafka werd een videolab gecreëerd waar geïnteresseerden onbeperkt met film kunnen bezig zijn."Losse filmprojecten voor jongeren bestaan al langer, maar eens het project afgerond was, bleven diezelfde jongeren vaak op hun honger zitten. Daarom besloten diverse organisaties om de krachten te bundelen, waaruit VideAntz kon ontstaan. Op die manier kunnen we gezamenlijk investeren in materiaal en financiën en kunnen we continuïteit garanderen", legt Jan Verstraete van Kavka uit.

VideAntz wil een opeenvolging van projecten aanbieden. Voor het eerste project, Stadsportretten, daagt VideAntz jongeren uit om een videoportret te maken van een persoon of plaats in Antwerpen die hun na aan het hart ligt. Zo krijgen ze de kans om op een spontane manier de diversiteit van de stad te tonen. "De bedoeling is dat er gewerkt wordt in kleine groepjes. Elk filmpje wordt op de website geplaatst en als er twintig filmpjes op staan - goed voor één uur beeldmateriaal - wordt er een toonmoment georganiseerd in Muhka Media", vertelt Jan.

Deze week kunnen de gevorderden al aan de slag gaan. Op 28 en 29 april volgt er een workshop voor beginners.

VideAntz biedt jongeren een plek om bezig te zijn met visuele media. Hun stadsportretten komen meteen op de website terecht. Foto Patrick De Roo

Inge PIERLOZ
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio