Ambtenaar betrapt computerdieven

Print
Antwerpen - De politie heeft op paasmaandag een man uit Schoten en zijn medeplichtige uit Borgerhout opgepakt. Zij werden op heterdaad betrapt toen ze computers stalen uit een gebouw van de stedelijke dienst Patrimoniumonderhoud aan de Desguinlei.
BR>
Een werknemer ontdekte maandag omstreeks 13.40 dat er iets vreemds aan de hand was in het gebouw. Hij waarschuwde een voorbijrijdende politiepatrouille, die er nog wat collega's bijhaalde. De inspecteurs doorzochten samen het gebouw. Ze konden een man tegenhouden op de trappen, diens kompaan werd een tijdje later gevonden. Deze laatszte had zich in een zolderruimte onder kartonnen dozen verstopt. Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau.

In de garage van het gebouw vond de politie een wagen van de stad, volgeladen met zestien dozen met pc's. De man uit Schoten gaf toe dat hij de auto én de computers wilde stelen. Hij gaf ook toe dat hij zondag al een auto en computers uit hetzelfde gebouw gestolen had. De politie vond die computers effectief terug bij een huiszoeking. In de buurt van de woonplaats van de dief werd ook de gestolen auto teruggevonden.

JpdL
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio