Overal werken bezig

Print
Schoten - Op meerdere plaatsen in Schoten wordt momenteel naarstig gewerkt in opdracht van de gemeente. Een nieuw politiekantoor en dito sporthal zijn in aanbouw, en het cultuurcentrum en de gemeentediensten krijgen een nieuw jasje. Ook de heraanleg van de Deuzeldlaan is een grote investering.
BR>
De gemeente legt meer dan 5 miljoen euro opzij om van deze hobbelige kasseiweg een avenue te maken met groene middenberm, verhoogd kruispunt en pleinen nabij Cogelshof en de kerk. De werken zitten in een eerste fase waarin het stuk tussen de Jozef Cogelslei en de André Ullenslei opgebroken wordt. In een tweede fase wordt het deel tussen de Jozef Cogelslei en de Kruiningenstraat onder handen genomen. Later zullen Aquafin en Ri-Ant water- en rioleringswerken uitvoeren. Daarnaast vernieuwde de gemeente het kruispunt aan de Jozef Hendrickxstraat en de Kasteeldreef. Later zullen in de dreef 41 verkeersremmers worden gezet onder de vorm van bloembakken met als doel er een zone-30 van te maken.

Balsporten

Schoten kende de laatste tijd een tekort aan overdekte sportruimtes. Omdat de enige sporthal in de Vordensteinstraat onvoldoende ruimte biedt aan de Schotense basket- en vollybalclubs, begon vorig jaar de bouw van een nieuwe hal. Het project kost 1,9 miljoen euro en wordt gerealiseerd aan de hoek van de Eksterdreef en de Kopstraat. Als alles goed gaat, kunnen de clubs in september de sporthal betreden. De leden zullen zelf instaan voor de afwerking en uitbating van het sportcafé.

Politiekantoor

De Schotense politie wacht in voorlopige containers aan de Sint-Cordulastraat op de afwerking van het nieuwe politiegebouw, waarover we vorige week al schreven. Het is in aanbouw op de oude gasterreinen aan Wijk Bloemendaal. Rond het gebouw komt het Gasketelplein, waar onder andere een nieuwe frituur zal herrijzen.

Cultuurcafé

In het gemeentehuis wordt een binnendeel op het gelijkvloers heringericht. De dienst burgerzaken zal zo toegankelijker worden via een open lokettenstraat. Verschillende diensten zullen nauwer met elkaar kunnen samenwerken. De gemeente zal ook oude buitenkantoren sluiten.

Nabij de Sint-Cordulastraat wordt de inkom van cultuurcentrum De Kaekelaar verbouwd. De ruimte voor de inkom wordt een grasveld, waardoor een deel van de Sint-Cordulastraat zal verdwijnen. In de benedenhal komt een vrijetijdswinkel, erboven worden twee kantoorverdiepingen gezet.Het café wordt uitgebreid tot een volwaardig cultuurcafé dat onafhankelijk van het cultuurcentrum open zal zijn. De cultuurdienst zoekt hiervoor nog een zelfstandige uitbater.

Thomas WEGNER
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio