Rosa Smits zingt al 106 jaar het hoogste lied

Print
Schilde - In het rusthuis Sint-Lodewijk in ’s-Gravenwezel was het dinsdag een vrolijke boel. Rosa Smits vierde met veel muziek, hapjes en lekkere drankjes haar 106de verjaardag.
BR>
Rosa komt uit Halle-Zoersel, waar haar ouders een café hadden. Dansen en zingen doet de bejaarde dame nog maar al te graag. Het eerste is nu wat moeilijk omdat ze slecht ter been is, maar zingen en meeklappen gaat nog prima. Temidden van vrienden en familie genoot ze dinsdag van alle belangstelling, en zong ze met overgave de populaire liedjes mee die een accordeonist voor haar speelde.

Rosa is nooit getrouwd geweest, maar heeft wel veel nichtjes en neefjes. Anita Smits: "Ik ben de dochter van haar enige broer, en met mijn 53 jaar precies de helft in leeftijd van tante Rosa. We komen nog steeds graag bij haar, ze is altijd zo lief voor ons. We mochten vroeger altijd bij haar logeren en werden dan lekker verwend."

Ook burgemeester Yolande Avontroodt (Open VLD) kwam op bezoek. Ze bracht een officiële brief met de felicitaties van de koning en de koningin mee, en een fles geestrijk vocht. Daar was Rosa niet zo erg van onder de indruk en met het geweldige boeket bloemen van de burgemeester wist ze al helemaal geen raad. "Die moete gè moar op het balkon zette," was haar antwoord.

Intussen woont Rosa alweer 16 jaar in het rusthuis. En wat is haar geheim? "Nou nie makkelijk ziek wèrden en gewoon blieven ademhoalen. En natuurlijk: de mannen hun goesting niet geven." Burgemeester Avontroodt: "Goed zo, ga zo voort dan komen we volgend jaar allemaal weer op uw verjaardag!"

Willemijn JUSTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio