"Hagel tot op ons terras"

Print
Hove - 38 bewoners van de Lege Veldkantwijk zijn de hinder die jagers veroorzaken meer dan beu. Zopas stuurden ze daarover een petitie naar het OCMW van Antwerpen, dat eigenaar is van het jachtterrein.
BR>
Niet alleen tijdens het jachtseizoen, maar ook in de zomermaanden, wordt er gejaagd op een terrein dat grenst aan Lege Veldkantlaan, Lintsesteenweg en Wayenborg. "Storend en gevaarlijk", zegt initiatiefnemer Guy Bierbooms. "Toen wij hier kwamen wonen in 1985 stonden hier nog niet veel huizen, maar nu is heel het jachtgebied omringd door huizen." Wettelijk gezien moeten de jagers 150 meter afstand houden van de woningen. "Als men deze afstand langs de omringende huizen gaat meten, blijft er maar een kleine strook meer over. Bovendien is het de jagers verboden om in de richting van de huizen te schieten. Een jager die een vliegende vogel volgt, let daar natuurlijk niet op."

De voorbije jaren kwam er al regelmatig hagel terecht in de tuinen en op terrassen van de buurtbewoners. "Dat is dan misschien nog geen ramp, we hebben hier echter al gevallen gehad, waarbij de hagel op geparkeerde auto’s terecht kwam. Helemaal te gortig, is het geval van een oudere dame, die in haar tuin zat en hagel op haar lichaam heeft gekregen."

Guy en andere buurtbewoners verwittigden al enkele keren de lokale politie, maar die staan vrij machteloos. "Die mensen doen wat ze kunnen, maar tegen dat ze hier ter plaatse zijn om de nodige vaststellingen te doen, zijn de jagers meestal al weg. Bovendien hebben ze een vergunning om hier te jagen, en moeten we dus het probleem aankaarten bij de vergunningverlener."

In dit geval is dat het OCMW van Antwerpen, dat onlangs een petitie van 38 buurtbewoners in de bus kreeg. "Hopelijk hebben die oren naar onze argumenten en kunnen de kinderen in deze buurt weldra terug rustig in de tuin spelen", besluit Guy.

Marc DE SWERT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio