Baan krijgt opknapbeurt

Print
Mol - Op maandag 23 april starten uitgebreide herstellingswerkzaamheden aan de doortocht van Sluis. Deze werkzaamheden kunnen tot vijf maanden duren.
BR>
De betonbaan door Sluis werd aangelegd in 1963. Ze is oersterk en gaat al verschillende decennia mee. Maar insijpelend water langs de voegen bleek een grote vijand voor dit soort banen. Het water heeft de fundering aangetast, waardoor de betonplaat los is gaan liggen of gescheurd is. Veel zwaar wegverkeer heeft dit proces versneld.

De herstellingswerkzaamheden worden uitgevoerd tussen de Turnhoutsebaan en de Draaiboomstraat, een traject van 2,5 kilometer. Alle voegen tussen de betonplaten worden hersteld. Gescheurde betonplaten worden vervangen en losgekomen platen worden opnieuw vastgelegd.

Vijf maanden

De klus neemt een vijftal maanden in beslag. Om te voorkomen dat de dorpskern tijdens deze lange periode afgesloten wordt, blijft er op het traject altijd eenrichtingsverkeer mogelijk in de richting van de Turnhoutsebaan. Het vrachtverkeer in de tegenovergestelde richting moet een bewegwijzerde omleiding volgen en het autoverkeer kan plaatselijke alternatieve routes gebruiken. Fietsers kunnen wel steeds in twee richtingen rijden.

De doortocht van Sluis moet veel zwaar verkeer slikken. Het gemeentebestuur heeft voor het vrachtverkeer geen andere route. Mogelijk biedt de aanleg van de verbindingsweg Geel–Kasterlee enig soelaas, al is het daarop nog enkele jaren wachten.

WiTu

014-33.09.80, verkeersdienst@gemeentemol.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio