KTA De Beeltjens start met sportrichting

Print
Westerlo - Vanaf volgend schooljaar biedt het Koninklijk Technisch Atheneum (KTA) De Beeltjens in de tweede graad de richting Lichamelijke Opvoeding en Sport aan. Het gaat om een richting op TSO-niveau.
BR>
Jongeren uit Westerlo en omgeving die voor een sportrichting kiezen, moeten nu dagelijks een hele afstand afleggen. Die leemte wil KTA De Beeltjens vanaf volgend jaar opvullen. "Het is zeker een richting waar vraag naar is", stelt leerkracht lichamelijke opvoeding Kurt Van Diest.

"Qua sportaccommodatie is de school zelf eerder beperkt, maar de gemeente biedt heel wat mogelijkheden. Voor het voetbalgedeelte mogen we gebruikmaken van de accommodatie van KVC Westerlo. Voor zaalsporten, turnen en atletiek kunnen we in het Sportacentrum terecht. Voor dans hebben we op school een lokaal ingericht. Enkel voor tennis wijken we uit naar Meerhout, waar we een tennisclub vonden met zowel binnen- als buitenterreinen."

Infodag

Wie meer informatie wil over de nieuwe sportrichting kan op donderdag 19 april om 19.30u in 't Kuipje van KVC Westerlo terecht. Daar wordt dan het samenwerkingsakkoord met de eersteklasser officieel gemaakt en de nieuwe richting wordt er via een powerpointpresentatie voorgesteld.

"Mijn collega Paul Saenen, die hoofdverantwoordelijke wordt van die richting, zal daar de nodige uitleg geven", geeft Van Diest mee. "Ook op 6 mei, op de opendeurdag in onze school, kunnen geïnteresseerden uiteraard met vragen terecht. Enkele spelers van Westerlo hebben zich al geëngageerd om daar aanwezig te zijn, net zoals een dansgroep die dan een demonstratie komt geven."

DaBe
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio