Olmense Zoo maakt plannen voor tropenhal

Print
Balen - De Olmense Zoo plant ten vroegste tegen het najaar de bouw van een glazen gebouw voor tropische vogels en planten. Het dierenpark zag tijdens een zonnig paasweekeinde bovendien zijn bezoekersaantal verdriedubbelen tegenover vorig jaar.
BR>
De Olmense Zoo herstelt van het drama van 11 februari toen Karen Aerts gedood werd door jachtluipaarden. De directie van het park blijft niet bij de pakken zitten en plant een forse vernieuwing.

"We maken plannen voor de bouw van een tropenhal met een oppervlakte van 3.000 vierkante meter. De hal krijgt een glazen dak en moet tropische vogels, tropische planten en kleine apen opvangen. We moeten echter de nodige vergunningen nog aanvragen. Die hal is er ten vroegste tegen het najaar."

Bezoekers kunnen zich in afwachting onder andere vergapen aan twee nieuwe netpythons, de langste slangen ter wereld.

Records

Het dierenpark lokte zaterdag een massa kinderen om paaseieren te rapen. Het zonnige paasweekeinde zorgde voor records. Ongeveer 6.000 bezoekers passeerden de kassa.

"Vorig jaar telden we 1.900 bezoekers tijdens het paasweekeinde. Maar de weersomstandigheden waren vorig jaar slecht en dat maakt een wereld van verschil", blijft uitbater Charel Verheyen eerlijk.

"Maandag hadden we een kleine 3.000 bezoekers. Dat maken we in april zelden mee. Ook de weekends in maart brachten een stijging van 2.000 bezoekers tegenover vorig jaar. We kregen veel positieve reacties en steun. Dat heeft ons deugd gedaan."

WVdB
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio