Alles slaat tegen bij gezin uit Tessenderlo

Print
Laakdal - Drie vingers afgezaagd, auto over de kop en pas een paar uur later toegekomen in een ziekenhuis voor een spoedoperatie aan de hand. Dat was de paasdag van Benny Beyens (36) uit Tessenderlo.
BR>
Paasdag was voor Benny Beyens een pechdag die zijn leven drastisch veranderde. Nooit kan de arbeider nog met zijn handen werken. Zijn vrouw is ook al jaren werkonbekwaam na zes rugoperaties. "Onze auto is perte totale en we moeten de bank nog 10.000 euro voor de wagen. Door een reorganisatie in het bedrijf was Benny werkzoekende. Met onze vier kinderen wordt het niet makkelijk. Een geluk dat we elkaar nog graag zien,” zegt zijn vrouw Els Mannaerts.

"Nu moet ik zijn kousen aandoen. Hij heeft dat tijdens mijn revalidatie na de rugoperaties altijd bij mij moeten doen", vertelt Els. "Ach, ik besef het nog niet. Ik kan niet wenen, ik ben nog verdoofd. Ook Benny is nog heel positief. Het dringt nog niet tot hem door."

Benny is schrijnwerker van opleiding. Op paaszondag liep het fout tijdens een klusje bij zijn ouders. "Benny kwam schreeuwend uit het werkhuis gelopen. Het bloed was niet te stelpen. Onze vier kinderen zagen dat allemaal. Vreselijk. Ik ben meteen in de auto gesprongen om naar het ziekenhuis te rijden."

Onderweg viel Benny flauw. Hij viel tegen Els. "Daardoor raakte ik de controle over het stuur kwijt. De auto raakte de borduur en we sloegen over de kop. Een wonder dat we daar levend uitkwamen."

Noch in Geel, noch in Leuven konden ze zondag de operatie uitvoeren. Uiteindelijk kon de onfortuinlijke man terecht in een ziekenhuis in Brussel.

Marij WYERS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio