Gemeente mijdt grote investeringen

Het gemeentebestuur van Dessel plant voor ongeveer drie miljoen euro aan investeringen tijdens het eerste jaar van de nieuwe legislatuur. Dessel neemt in het budget voor 2007 geen grote investeringsprojecten op.

Willy Van Den Bergh

BR>

Dessel startte in 2007 met een volledig nieuw gemeentebestuur. De gemeenteraad stemde daarom eind vorig jaar een minimaal overgangsbudget voor 2007.

De nieuwe beleidsploeg van N-VA verkiest om tijdens het eerste jaar van de legislatuur geen grote investeringsprojecten op te starten. Het bestuur zet wel de lopende bouwprojecten zoals de toeristentoren, de school van Witgoor, de pastorij en de kinderopvang in Witgoor verder.

Het gemeentebestuur investeert in 2007 vooral in infrastructuurwerkzaamheden aan Nieuwedijk (713.000 euro), riolering aan de Turnhoutsebaan (700.000 euro), onderhoud van de wegeninfrastructuur (500.000 euro) en het ondergronds brengen van nutsleidingen (200.000 euro).

De gemeente verhoogt de belastingen niet. De aanvullende personenbelasting blijft behouden op zes procent. De opcentiemen op onroerende voorheffing blijven op 700.

WVdB

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio