Heraanleg plein beroert gemoederen

Print
Baarle-Hertog - Exact 31 Baarlenaren gingen enkele maanden geleden in op de oproep om een plan uit te tekenen voor de heraanleg van het Sint-Annaplein in het hart van de enclavegemeentes. De enorme verscheidenheid van die voorstellen verdeelt nu de inwoners van Baarle-Nassau en –Hertog.
BR>
Het Sint-Annaplein moet grondige veranderd worden eens de aan de gang zijnde uitbreiding van het gemeentehuis van Baarle-Nassau voltooid is. Ruim dertig inwoners gingen op de vraag van het gemeentebestuur in om hun visie op die heraanleg te geven.

Die voorstellen lopen sterk uiteen en spreken van appartementen en winkels, parkeergarages, een park tot een opvallende skatebaan. Al die plannen werden opnieuw aan de bevolking voorgelegd. De bewoners raakten het uiteindelijk maar moeilijk eens over de vraag wat het centrum het meest nodig heeft: bijkomend groen of bijkomende parking.

Baarle vraagt nu om het bureau Grontmij een eisenplan uit te werken met accenten op een multifunctioneel ontmoetingsplein, waar groen aanwezig is en het huidige aantal parkeerplaatsen behouden blijft. Eens dat plan klaar is, krijgen drie architectenbureaus de kans om een ontwerp te maken. Bedoeling is dat de herinrichting begin 2008 kan starten.

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio