Belgrado staat weer op

Print
Lier - De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) hoopt dat minister Marino Keulen (Open Vld) binnen de maand zijn handtekening zet onder het Belgrado-dossier. Dan kan op de plaats van de gesloopte herberg eindelijk de bouw van achttien sociale appartementen starten.
BR>
De LMH kocht de Belgrado aan de Lispersteenweg in juni 2003 en sloopte het 19de-eeuwse gebouw het jaar daarna. "Momenteel ligt het bouwdossier bij de Inspectie Financiën van de Vlaamse Gemeenschap. Dat is de laatste stap vooraleer de minister het ondertekent. We verwachten zijn handtekening binnen de maand", zegt LMH-directeur Susie De Voght.

"We hopen in het najaar met de bouw te kunnen beginnen", pikt LMH-voorzitter Ludo Peeters in. "Dat zou betekenen dat we de appartementen in het voorjaar 2009 kunnen verhuren. Zeventien ervan tellen twee slaapkamers, één appartement heeft één slaapkamer."

Levenslang wonen

Voor het eerst bouwt de LMH volgens het principe Levenslang wonen. "Dat betekent dat deze appartementen zo gebouwd worden dat je nooit meer hoeft te verhuizen. Er zijn dus brede deuren, brede gangen en geen drempels, wat gemakkelijk is wanneer je je plots in een rolstoel moet voortbewegen", gaat Ludo Peeters voort.

"Voorts rusten we alle appartementen uit met sociale domotica. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat de verlichting uitgaat of de verwarming zakt wanneer de bewoner het appartement verlaat. De bewoner kan via een eenvoudige schakelaar ook het ADL-centrum in de Abtsherbergstraat verwittigen, dat op zijn beurt de gepaste hulpdienst contacteert", aldus Susie De Voght.

Het Belgrado-project richt zich vooral naar zestigplussers die nog één keer in hun leven willen verhuizen. Het project kost de LMH bijna 1,73 miljoen euro. Het Vlaamse Gewest subsidieert voor 893.000 euro.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio