Verlengen Spoorweglaan komt dichterbij

Print
Duffel - De gemeenteraad stemt volgende maandag over de aankoop van twee percelen grond tussen de Rechtstraat en de Lintsesteenweg. De gronden zijn nodig voor de noordelijke verlenging van de Spoorweglaan.
BR>
De enige brug over de Nete, vlakbij het gemeentehuis, verwerkt zo’n twintigduizend voertuigen per dag. Om het centrum te ontlasten, is een ontsluitingsweg nodig die loopt van de Lintsesteenweg tot op de Mechelsebaan. Om dit te realiseren moet de Spoorweglaan in noordelijke richting worden verlengd vanaf de Wouwendonkstraat tot de Lintsesteenweg en in zuidelijke richting vanaf de Stationsstraat tot op de Mechelsebaan.

Voor de noordelijke verlenging moet de gemeente nog twee braakliggende gronden aankopen. De gemeenteraad zal maandag worden gevraagd om de aankoop goed te keuren. "Als dat gebeurt, hebben we alle nodige gronden verworven, zodat we de noordelijke doortrekking van de Spoorweglaan in een beweging kunnen uitvoeren. Vanaf de Wouwendonkstraat dus", zegt schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V).

Wanneer de werkzaamheden voor de noordelijke verlenging starten, durft schepen Wuyts niet te voorspellen. "Voor het deel tussen de Wouwendonkstraat en Rechtstraat ligt onze bouwaanvraag al een jaar op Stedenbouw. Die bouwaanvraag moeten we nu aanpassen. Voor de zuidelijke verlenging hangen we af van Infrabel, dat in de periode 2008-2011 nieuwe spoorwegbruggen over de Nete bouwt. Het huidige spoortracé komt dan vrij voor de ontsluitingsweg in zuidelijke richting."

CVR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio