Vandalen houden lelijk huis in sociale woonwijk

Print
Bonheiden - Door de paasvakantie houdt de sociale huisvestingsmaatschappij Volkswoningen van Duffel haar hart weer vast voor het lot van haar leegstaande woonwijk aan Hogen Opstal in Rijmenam (Bonheiden). Na vandalisme in het verleden zijn er de afgelopen dagen opnieuw ruiten gesneuveld.
BR>
Hoewel er kandidaten genoeg op de wachtlijst staan, wacht de nieuwe sociale woonwijk van de Volkswoningen van Duffel al zo'n anderhalf jaar op de eerste bewoners. "Er was een probleem qua timing met de nutsmaatschappijen en de aanleg van de bestrating", licht directeur Luc Selderslaghs toe. "De nutsmaatschappijen wilden de huisaansluitingen niet realiseren zolang de straat in de wijk niet was aangelegd. Maar de Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur van het Vlaamse Gewest wou de straat dan weer niet realiseren, omdat de huisaansluitingen nog niet klaar waren. De situatie was het gevolg van wat tegenslag in de opeenvolging van de werkzaamheden. Ondertussen zijn de aansluitingen voor gas en elektriciteit er toch en volgende week zou Pidpa beginnen met de wateraansluitingen. Als dan alles wel goed verloopt, zou de aannemer voor de straat half mei kunnen beginnen."

Vandalisme

Door de leegstand heeft de nieuwe wijk het ondertussen wel al zwaar te verduren gehad. Op enkele plaatsen is verf op de muren gespoten, ramen zijn ingegooid en aan de woningen zijn ook tal van zaken vernield. "Blijkbaar zijn er mensen die vandalisme zeer plezant vinden. Sommigen beseffen gewoon niet dat men daar later misschien zelf zal wonen. We hebben de vernielingen niet hersteld, want dan zouden we steeds moeten herbeginnen. Als de wijk half juni klaar is, laten we wel herstellingen uitvoeren. Die kostprijs zal oplopen tot wel 25.000 euro", betreurt Luc Selderslaghs. "Omdat de woningen niet verhuurd zijn, kunnen we ze niet verzekeren en draaien we zelf op voor de herstellingskosten. Ik wil de omwonenden daarom ook oproepen de politie erbij te roepen als ze iets opmerken."

Jan VAN DE POEL

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio