De Krinkel blijft groeien

Print
Puurs - De Vrije Basisschool De Krinkel in Ruisbroek (Puurs) blijft groeien: op twee jaar tijd is het aantal leerlingen gestegen van 223 naar 274. Daardoor komt er vanaf volgende week een tweede 'zomerklas', namelijk een zesde kleuterklas.
BR>
"We noteren een stijging van iets meer dan twintig procent. Bij de kleuters is dat zelfs dertig procent", zegt directeur Hans Segers. "Nadat we een 'zomerklas' hebben opgericht na de telling op 1 februari 2007, zal De Krinkel na de paasvakantie een tweede 'zomerklas' inrichten in het lokaal van de gemeentelijke kinderopvang De Sloeber, vlak over de school. Dat is eigenlijk onze zesde kleuterklas al."

Nieuwbouw

Op termijn wil De Krinkel zelfs uitbreiden. Bij het ministerie van Onderwijs is een dossier ingediend voor een volledige nieuwbouw met drie bouwlagen en een kelder. "Spijtig genoeg duurt het ongeveer acht tot elf jaar voor een dossier de definitieve goedkeuring en toelating krijgt van het ministerie. Ondertussen werd de computerklas en de refter al omgebouwd tot drie volwaardige klassen. De plaatselijke parochiezaal doet daardoor dienst als refter.

PP

www.dekrinkelschool.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio