Pallieter opent Heistse toeristisch seizoen

Print
Heist-op-den-Berg - Pallieter opent het toeristische seizoen in Heist. De dienst toerisme stelt op zondag 22 april haar programma voor aan de Pallieterhoeve in Booischot.
BR>
De dienst toerisme in Heist verwelkomt de eerste bezoekers op zondag 22 april aan de Pallieterhoeve. "Sinds oktober 2005 werken zeven gemeenten toeristisch samen in de cluster Lier en het Pallieterland. Daarom staat de opening van het toeristische seizoen in het teken van Pallieter, de man die filosofeert en vertelt over zijn belevenissen", vertelt de dienst.

Het boek Pallieter van Lierenaar Felix Timmermans werd ooit verfilmd en een deel van de verfilming gebeurde in Booischot in de Netevallei. Een scène met de drie koningen werd er opgenomen in het midden van de zomer met winterkledij en spiegels die het hele landschap vol sneeuw moesten leggen. Pallieter plaste er zijn naam in de sneeuw.

De Netevallei is bovendien een paradijs voor wandelaars. De paden brengen de bezoekers langs de kronkelende Nete, bossen, weiden en het 18de-eeuwse kasteel Hof ter Laken. Tijdens de open dag wordt ook de vijfde fietszoektocht voorgesteld. Ook de fietsers kunnen van hieruit via het knooppuntennetwerk hun tocht vertrekken.

Fanfare Sint Cecilia uit Booischot geeft tussen 14.30 en 16u een concert.

PA

Pallieterhoeve, IJzerenweg 19 in Booischot (Heist-op-den-Berg).

Toerisme Heist, Bergop 2 in Heist-op-den-Berg. Info: 015-25.15.82,

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio