Hopeloos bezingt Celtic Pub

Print
Mechelen - De Ierse pub Celtic Pub aan de Steenweg in Mechelen heeft zijn eigen lijflied. Op vraag van uitbater Freddy Ruyssinck heeft de Antwerpse volksgroep Hopeloos de single The Celtic Pub uitgebracht.
BR>
Hopeloos bestaat uit het duo Freddy Donckers en Kim De Scheerder en is duidelijk geïnspireerd op de Antwerpse groep Katastroof. Freddy Donckers begon met het playbacken van liedjes van Katastroof.

"Hopeloos treedt hier geregeld in de zaak op en ik vroeg hen of ze een liedje over het café konden maken", zegt Freddy Ruyssinck. "De twee gingen akkoord en doken de opnamestudio in. Het lied bezingt het geheel van de Celtic: hoe de sfeer hier is, wat hier te beleven valt,..."

"Het is allemaal tot stand gekomen in een professionele studio en het is écht wel goed. Ik ben er fier op. In de zaak kunnen we het zelf niet veel draaien, aangezien we geen aparte cd-speler hebben. Maar de mensen kunnen het schijfje hier wel kopen. Ik heb er toch al een honderdtal verkocht. Het liedje wordt voorts ook gedraaid op radio Randstad", aldus Freddy Ryssinck.

Het duo Hopeloos zal tijdens een van zijn volgende optredens in de Celtic Pub het liedje ongetwijfeld ten gehore brengen. Ook in D’aù stôôf, de andere zaak van Freddy Ruyssinck in de Scheerstraat in Mechelen, staan enkele optredens van Hopeloos gepland.

BaR

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio