Vandalen besmeuren graven

Print
Boom - Een of meerdere vandalen hebben vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag lelijk huisgehouden op het Boomse kerkhof aan de Kerkhofstraat. Ze bekladden tientallen graven met slijk, beschadigden enkele zerken of brachten er met krijt niet zo fraaie opschriften op aan.
BR>
"In totaal is een veertigtal zerken besmeurd met zand. Vier andere kregen krijtopschriften en twee dekstenen van zerken zijn duidelijk beschadigd. Hoeveel de schade bedraagt, becijferen we later", zegt politiewoordvoerder Joris Van Camp van de zone Rupel. Uit het eerste sporenonderzoek blijkt dat er vermoedelijk twee daders aan het werk waren. De politie deed de nodige vaststellingen nadat een kerkhofbezoeker haar dinsdagmorgen op de hoogte had gebracht.

Gemeentepersoneel verwijderde dinsdagnamiddag de wansmakelijke krijtopschriften. Ook de met zand besmeurde graven zijn aangepakt. "We stellen ons burgerlijke partij voor alle schade aan het openbare en privédomein. Als de daders zijn gevonden, krijgen ze de rekening gepresenteerd. Voor het herstellen of vervangen van de grafzerken bekijken we nog of we hiervoor extra hulp moeten vragen. Dat gebeurt dan zeker in overleg met de nabestaanden", zegt burgemeester Patrick Marnef (Boom één).

Recent waren op het gebouw van het centrale kerkhof al twee ruiten ingegooid. Ze werden onmiddellijk vervangen, maar een dag later bleek dat de voegen waren uitgekrabd.

Jan BOEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio