Scouts sparen voor blokhut

Print
Mechelen - De scouts van Thila Coloma in Mechelen zijn volop aan het sparen voor de bouw van een blokhut op hun terreinen in de Geerdegemstraat. De organisatie van het derde Thilafest dit weekend moet nog wat extra geld in het laatje brengen om het project te financieren. Enkele scouts treden zelf op.
BR>
Thila Coloma, een van de grootste Mechelse jeugdverenigingen, is het voorbije jaar opnieuw sterk gegroeid. "Bij onze kapoenen, de groep nieuwkomers van zes en zeven jaar, zitten zestig kinderen. In totaal zijn we nu met 380, onder wie zestig in leiding", zegt Dries De Maerschalk, een van de groepsleiders. Een uitbreiding dringt zich op. De scouts willen daarmee in het voorjaar van 2008 starten. "Wij hebben nood aan extra speelruimte, want tijdens onze activiteiten op zondagnamiddag kan nu niet iedereen binnen zitten", vertelt Dries.

De bouwvergunning voor de blokhut is aangevraagd. "Wij dachten eerst aan een stenen gebouw, maar aan een houten constructie kunnen wij meer zelf werken. Dat scheelt in onze uitgaven." Voor de investering van 80.000 euro rekent Thila Coloma op 40.000 euro steun van de stad. "Met de organisatie van activiteiten zoals Thila Boom Boom en Thilafest hebben wij flink kunnen sparen. Wij hebben al zo'n 30.000 euro in kas", weet Dries.

Tijdens de derde editie van Thilafest op zaterdag 14 april nemen leden van de jeugdclub ook zelf instrumenten ter hand. "Wij openen het muziekfestival om 16u met een optreden van The Marants, allemaal jongens van 15 tot 17 jaar die bij ons in de scouts zitten", zegt Koen Van Praet, een van de organisatoren van Thilafest. Ook de Rambling boys of pleasure zijn uit eigen huis. "Maar we zijn toch ook wel trots dat wij met enkele grote namen kunnen uitpakken. Kawada en The Van Jets om er twee te noemen. Gerrit de Cock en deejay Pleasure vs Mr Moens nemen het nadien over." Kaarten in voorverkoop kosten vijf euro en zijn te koop bij eXtraZone in Mechelen en Lier. Aan de kassa betaal je acht euro. "Wij rekenen op tweeduizend bezoekers", besluit Koen.

Sven VAN HAEZENDONCK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio