Boma opent eerste Duffelssong for Kids

Print
Duffel - De vzw Klim Op en Akabe Duffel organiseren op zaterdag 14 april de eerste Duffelsong for Kids. Kinderen van de lagere school kunnen een hele namiddag hun ding doen. Balthazar Boma opent de wedstrijd.
BR>
"We hebben vzw Klim Op in 1994 opgericht om kinderen met een handicap te helpen in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid", zegt voorzitter Bart Iliaens. "Omdat ik een duidelijke nood voelde voor een kindervereniging voor kinderen met een handicap, namen we in 2002 het initiatief om Akabe Duffel op te richten. Op dit moment telt Akabe Duffel maar liefst 28 kinderen en 15 jonge mensen in leiding. We mogen dus gerust spreken dat Akabe Duffel tot een enorm succes is uitgegroeid."

Sindsdien organiseerden Klim Op en Akabe enkele fuiven en vorig jaar voor het eerst een kinderparty. Bedoeling was om zowel kinderen met als zonder een handicap op een leuke manier samen te brengen. "Dat willen we dit jaar opnieuw doen met de eerste Duffelsong voor kids. De Duffelse lagere scholen kregen allemaal een uitnodiging om mee te doen met dit evenement. Vele kinderen reageerden enthousiast, zodat de hele namiddag al volzet is. Balthazar Boma uit FC De Kampioenen zal om 14u het evenement openen. Zang, komedie en dans passeren de revue", aldus Bart Iliaens.

De optredens in de bovenzaal van het Gildenhuis duren tot 16u. Dan begint de fotoshoot waarbij de kinderen samen met Boma op de foto kunnen. Tijdens de kinderfuif, die duurt van 16 tot 18u, maakt burgemeester Guido De Vos de drie beste acts bekend.

De deuren van het Gildenhuis aan de Stationsstraat gaan ’s avonds opnieuw open voor de 'grotemensenfuif'. Die begint om 22u. De opbrengst van de hele dag gaat naar Akabe.

CVR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio