Politie houdt verkeer aan werf in de gaten

Print
Beveren-Waas - Twee weken later dan aanvankelijk aangekondigd start het grondverzet voor de ondergrondse parking van de Warandestraat op maandag 23 april. Dat laat alle betrokken partijen toe de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen.
BR>
Het impact van de werkzaamheden aan de nieuwe winkelwandelstraat in het centrum valt niet te onderschatten. Om de zowat tien minuten zal een vrachtwagen met grond de werf verlaten. Dat gebeurt via de enige uitrit in de Kasteeldreef. Van daar gaat het naar de N70 linksaf richting Melsele en verder naar de E17. De niet vervuilde grond wordt afgevoerd naar Zwijndrecht, Antwerpen, Ertvelde, Steendorp en Lokeren.

"De massa vrachtwagens zal het verkeer in het centrum van Beveren sterk beïnvloeden", beseft schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V). "Van bij het begin zullen permanent politieagenten van 7u 's morgens tot 17u toezien. De vrachtwagens passeren aan de markt op een punt waar veel mensen oversteken."

Afgesloten
Fietsers en voetgangers kunnen niet meer door aan de kant van de werf in de Kasteeldreef. Aan de overkant komt er een afscherming met plastic blokken ('jerseys') om de fietsers te beschermen. Als blijkt dat er ook voor auto's problemen ontstaan, wordt er rekening gehouden met het afsluiten van de rijrichting in de Kasteeldreef van aan de de Brownestraat tot aan de markt.

Schepen Van Roeyen beseft dat de Kasteeldreef sterk te lijden zal krijgen onder de zware transporten. Na het uitgraven en wegvoeren van de grond, volgt een omgekeerde beweging van materiaal naar de gigantische werf. "We houden rekening met een periode van twee jaar. Daarna wordt de Kasteeldreef helemaal heraangelegd. Laat ons zeggen dat de inwoners eerst door een diepe put zullen moeten gaan om daarna over een prachtige straat te beschikken. Ook de de Brownestraat en de Ciamberlanidreef zullen we niet vergeten."

KD

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio