Pastoor bespiedt paasdief

Print
Lokeren - Pastoor Jan Van Raemdonck van de Lokerse Doorslaarparochie leidde de politie op paaszondag naar een inbreker. Hij bespioneerde de indringer en joeg hem weg toen die de achterdeur begon te molesteren.
BR>
Pastoor Jan Van Raemdonck (50) zat zondagnamiddag rustig thuis, toen er rond 14u tot driemaal toe werd aangebeld. "Ik vertrouwde het meteen niet", vertelt Van Raemdonck. "Als er op paaszondag een onbekende bij je komt aankloppen, is er iets mis. Verdoken hield ik de man aan de voordeur in de gaten. Hij liep achterom en sprong over de muur de tuin in."

Zich onbespied wanende, probeerde Gentenaar Ali A. de pastorie aan Doorslaardorp binnen te geraken. Jan Van Raemdonck: "Terwijl ik de inbreker observeerde, belde ik de politie. Ik zag dat hij al een raam stuk had gesneden. Toen hij ook de deur begon te beschadigen, vond ik dat het welletjes was geweest. Luid riep ik: 'Alarm, inbrekers'. Als een speer vluchtte de inbreker weg, maar hij geraakte niet ver. De politie was ondertussen aangekomen en kon de man arresteren. Ze zeiden me dat hij geen onbekende is voor het gerecht." Ali A. werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde en aangehouden.

De parochiepriester van Doorslaar voelde zich op geen enkel ogenblik bedreigd. "Ik kon altijd weg langs de voordeur, en ik wist dat de politie onderweg was." Het was niet de eerste keer dat de pastoor met een dief werd geconfronteerd. "Bij de vorige inbraak in de pastorie werd de dader ook gevat."

"Het gebeurt steeds vaker dat mensen met minder nobele bedoelingen hier aankloppen", zegt Van Raemdonck. Vaak zijn ze uit op geld en hangen ze een schrijnend verhaal op. Maar als ik wat later bij hen op bezoek wil gaan, blijkt dat ze me een onbestaand adres hebben gegeven. Daarom ben ik altijd op mijn hoede als er wordt aangebeld."

Roel VAN HOFSTRAETEN
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio