Denert en CD&V oneens over ontwerp Nieuwe Veldstraat

Print
Kruibeke - De Nieuwe Veldstraat wordt heraangelegd. Dat besliste de Kruibeekse gemeenteraad. De investeringskost bedraagt bijna 236.000 euro. Het ontwerp van de straat moet volgende week wel opnieuw aan het schepencollege worden voorgelegd.
BR>
In de Nieuwe Veldstraat is kleuterschool Pius X gevestigd, een afdeling van de vrije basisschool. "De Nieuwe Veldstraat is een landbouwerstraat waar in het verleden de nood groeide om een wijkschooltje op te richten", zegt burgemeester Antoine Denert (DENERT). "Dat schooltje kende succes en is nu geëvolueerd naar een groene school, die ook kinderen uit het centrum van de gemeente aantrekt. Dat veroorzaakt meer verkeer. Aan de school willen we een schoolerf inrichten met enkele parkeerplaatsen voor de leerkrachten. De rest van de straat wordt opgesmukt en er komen uitwijkstroken."

Meerderheidspartij CD&V is niet akkoord met dat plan en wil dat de heringerichte Nieuwe Veldstraat in zijn totaliteit breder wordt. De leden van de CD&V wilden de bespreking van de heraanleg van de Nieuwe Veldstraat dan ook van de gemeenteraadsagenda laten afvoeren. Burgmeester Antoine Denert ging echter niet op de vraag van zijn coalitiepartner in.

Geen vertraging

"Het voorstel is volgens mij in orde", zei Antoine Denert. "Ik vind het persoonlijk niet goed om de baan te verbreden. Meestal moeten we in schoolomgevingen net bloembakken plaatsen om er de rijweg te versmallen. Ik wil het dossier echter niet vertragen en ben bereid om over het ontwerp te praten en het eventueel aan te passen."

Na die toegeving van burgemeester Denert gaf de CD&V dan toch groen licht voor de herinrichting van de Nieuwe Veldstraat. Het ontwerp van de straat wordt nu opnieuw met de technici en de buurtbewoners besproken. Volgende week wordt het definitieve ontwerp aan het schepencollege voorgelegd.

Gert NOBELS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio