Licht langs het tuinpad

Print
Warm en gezellig licht is altijd fijn, ook in de tuin. Wij stellen u alvast enkele trendy exemplaren voor om van uw tuin een echte rustplek te maken.
BR>

Witte waakvlammen


Kanpazar, ontworpen door Jon Santacoloma voor verlichtingsfabrikant Grupo B.Lux, lijkt op een manshoge versteende witte waakvlam.
Hij bestaat in drie versies: verplaatsbaar, vast of met een plantenpot. Dit opvallende armatuur is anderhalve meter hoog en heeft een maximale diameter van 44 cm en een basis van 35 cm.
Het is gemaakt van neutraal polystyreen en bevat twee fluolampen van 55 watt. Eventueel kan dit armatuur ook binnen worden gezet.
Prijs: 715 euro (excl. BTW)
Info: www.hilite.beSlanke bloempot


Heel wat merken van buitenverlichting hebben een model in hun collectie dat van ver of dichtbij lijkt op een bloempot. Gigetto is de creatie van Andrea Bastianello voor Disegnoluce.
Deze ranke verlichte bloempot, verkrijgbaar in verschillende hoogtes van 50 cm tot anderhalve meter, wordt standaard vervaardigd in opaal wit, maar andere kleuren zijn mogelijk op aanvraag.
Er is ook een binnenversie van dit ontwerp, en die heeft een mooi afgewerkt transparant snoer.
Prijs: voor de versie van 1,20 meter hoog: 540 euro (excl. BTW)
Info: www.hilite.beHoekige meerpaal


De Noray van het merk dab, ontworpen door J.L. Luca, lijkt een beetje op een abstracte en hoekige meerpaal en doet het extra goed langs een zwembad of een grote strakke waterpartij. Dit buitenarmatuur bestaat in mat roestvrij staal, zwart gelakt of cortenstaal.
Noray heeft een glazen afdekplaat die direct schijnt op het te verlichten pad of object.
Prijzen: in cortenstaal vanaf 715 euro, in roestvrij staal vanaf 895 euro (excl. BTW)
Info: www.hilite.be


Met LED’s


LED’s of light emitting diodes zijn de kleinste en de meest spaarzame energiebronnen. Ze gaan quasi levenslang mee, zijn veelzijdig, programmeerbaar en zo goed als onbreekbaar. Nu de technologie nog verbetert en LED’s steeds meer worden toegepast, worden armaturen met deze lichtbron minder duur.
Delta Light gebruikt ze in armaturen voor binnen en buiten. Look in/Look out is een duo armaturen dat perfect op elkaar afgestemd is. Look in (voor binnen) en Look out (voor buiten) zijn beide voorzien van een powerLED van 1 watt. Ze hebben een sobere vormgeving en produceren een sterk en zeer strak afgelijnd lichtspoor.
Rektor en Sektor zijn twee buitenarmaturen die eveneens bij elkaar horen. Ze zijn vervaardigd uit aluminium en mat polycarbonaat en verspreiden het licht over de grond, zonder te verblinden. Het lage energieverbruik wordt gegarandeerd door LED’s van 6 x 1 watt of 12 x 1 watt.
Prijzen:Massive Led Indoor Leds Rise: 75 euro
Info: www.massive.be
Nu in het nieuws