Politie klist in Geel man die 16 keer geseind stond

Print
Geel - In Geel heeft de politie zondag een automobilist opgepakt na een wilde achtervolging.
Hij had vloeibare xtc bij zich en was bekend bij de politie voor meerdere drugsfeiten. De man stond maar liefst zestien keer geseind en er waren tien bevelen tot gevangenneming tegen hem uitgeschreven. Hij belandde meteen in de cel.

De man liep tegen de lamp bij een snelheidscontrole op de Molseweg in Geel. Omstreeks 14 uur scheurde hij er in een zwarte Volkswagen Golf voorbij aan 127 kilometer per uur, terwijl op die plaats maximum 70 kilometer per uur gereden mag worden.

Even verderop maanden de agenten de bestuurder aan om te stoppen, maar de man gaf gas bij. De agenten konden net op tijd opzij springen.

De politie zette daarop de achtervolging in, wat geen sinecure was aangezien de man alle verkeersregels aan zijn laars lapte. Zo reed hij rotondes langs links op en zigzagde hij over de weg. Op de baan naar Winkelomheide werd de afstand tussen de dolgedraaide chauffeur en de politie kleiner.

De man bleef echter zigzaggen en botste daarbij tegen een politiewagen. De Golf liep daarbij zware schade op en raakte van de weg af.

In het voertuig trof de politie behalve een dosis vloeibare xtc ook kromgebogen lepels aan. De tien bevelen tot gevangenneming had de snelheidsduivel te danken aan effectieve celstraffen van drie tot twaalf maanden.

De man had geen vaste verblijfplaats en mocht ook geen wagen besturen. De Volkswagen Golf had hij geleend van een vriend.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio